ALL YOU NEED IS… GEDULD

ALL YOU NEED IS… GEDULD
Boer zoekt vrouw

februari 2017

Romantisch: daar staat hij dan op Funda, je droomhuis! Met z’n tweetjes ga je bezichtigen en richt je het huis in je hoofd helemaal in. Je loopt een rondje door de buurt en besluit dan: dit is het! Je bezichtigt het huis nog een keer met een extra paar ogen en gaat dan om tafel om een bod uit te brengen. En dan… champagne! STOP RIGHT THERE! Dit is echt geen ‘All You Need is Love’ ervaring, het is ‘Boer Zoekt Vrouw’. Huis zoekt bewoner.

Daar staat hij dan, net een dagje op Funda, je droomhuis! Met kloppend hart bel je de makelaar en die zegt… Dat huis? Oh dat is zojuist ver boven de vraagprijs verkocht. WAT ZEGT U DAAR MENEER? Je ligt de rest van de dag te rouwen op de bank en ziet een week later een ander droomhuis op Funda staan. Je belt GEHAAST, MET HARTKLOPPINGEN VANWEGE DE STRESS de makelaar met BEN IK NOG OP TIJD VOOR HET HUIS AAN DE BLADIEBLASTRAAT 123? Jazeker, over twee dagen is daar een open huis. Tijdens het open huis zijn er 21 mensen/gezinnen aan het bezichtigen. En de vraagprijs is al 12 keer geboden. Oké, now what?

Ach, eigenlijk is ons huisje nu ook wel fijn. Ik vind het geweldig, hoe alles altijd past in ons kleine appartement.  Alles altijd binnen handbereik en het schoonmaken is een eitje. Het is echt ons thuis. Beide zijn we elke dag dankbaar voor ons plekje en onze lieve buren. Maar we moeten niet te vaak jarig zijn. Oh help, waar zet ik de was neer, wie haalt de extra stoelen bij beppe vandaan, kan de taart bij de buurman in de koelkast en ligt mijn BH nou nog in de badkamer?  Niet iedereen kan tegelijk koffie en gebak krijgen, dus dat wordt afwassen tussendoor, of plastic bekers kopen en….  Joehoe! We zijn getrouwd, werken allebei en wonen in een appartement waar mensen voor in de rij staan om in te gaan (samen)wonen. Wegwezen. Doorstromen. Toch?

Gelukkig hebben we er alle vertrouwen in. Goed: het is niet zo romantisch als we gehoopt hadden, maar er komt altijd wel een nieuwe kans. Ook al vissen we dan vaak achter het net, we ‘daten’ lekker verder met de huizen. En ondertussen gunnen we al die andere ‘vrouwen’ ook een leuke ‘boer’.

 

823fa6d8457611e3932222000a9f14f2_8

1 Comment

  1. En sa is’t mar krekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020

Theme by Anders NorenUp ↑